Родинне свято "Андріївські вечорниці"

Чекали на свято веселе - Андрія,

Коли всі бажання збуваються в мріях…

Нехай Калита в кожний двір завітає,
Дівчата веселі пісні заспівають!..

Одне з найбільш шанованих свят Калита, або Андрія. Святкується воно увечері 13 грудня за новим стилем. Воно співпало із значно пізнішим християнським святом апостола Андрія Первозванного.

Цього дня у школі пройшло святкове родинне календарно-обрядове дійство "Андріївські вечорниці"

Ми організували вечорниці з метою підтримки та поширення давніх українських народних традицій, адже свято Андрія — це веселий настрій, давні звичаї та магічні дійства, що вселяють у людей віру в найкраще.

Багато гарних українських пісень пролунало на святі. Хлопцям смакувала калита, а дівчата показали себе справжніми господинями. Усім до вподоби прийшлися вареники, якими щедро пригощали усіх присутніх. Найцікавішою частиною вечорниць стали дівочі гадання.

/Files/images/andrvsk_vechornits/PC130762.JPG /Files/images/andrvsk_vechornits/PC130771.JPG /Files/images/andrvsk_vechornits/PC130822.JPG /Files/images/andrvsk_vechornits/PC130780.JPG /Files/images/andrvsk_vechornits/PC130804.JPG /Files/images/andrvsk_vechornits/PC130810.JPG /Files/images/andrvsk_vechornits/PC130815.JPG /Files/images/andrvsk_vechornits/13122016706.jpg Більше фото у рубриці "Галерея":Андріївські вечорниці

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.