Свято "Вареники-хваленики" - один із цікавих заходів тижня трудового навчання, вчитель Призва Галина Павлівна

Посідали всі до столу дружно – у родиннім колі, Та не довго це тривало, бо вареничків не стало. Скоро знову прийде свято, і вареників багато Буде в маслі і сметані, їх наліплять руки мами.

Вареники для українців – це завжди свято. Вони і «хваленики», і , навіть, «мученики».» Вареники – мученики, сиром вам боки набивали, маслом очі заливали, у чавуні кипіли – за нас , грішних терпіли!» Начиняли вареники не тільки сиром. Товчена картопля, смажена капуста, гриби, квасоля, вишні, яблука, каші- гречана чи пшоняна, навіть борошно зі шкварками – усе йшло на начинки!/Files/images/DSCN3670.JPGЩонеділі і у свято є вареників багато. У сметані, зі шкварками – це вареники від мами. Любить мама частувати, різні страви готувати, Та найбільш люблю у мами вареники картопляні.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.